reinstalace xp

cau lidi
potreboval bych poradit s rein xp v pocitaci se trochu vyznam ale tohle jsem nikdy nedelal a mam z toho trochu strach hlavne ze prijdu o data na d: normalne bych je zalohoval ale je jich opravdu dost co jsem se docet a dosleh tak bych mel formatovat C: spustit xp z cd a naistalovat ale ted nevim jestli se mi prave pri tom formatu nezformatuje i d: na kterym mam vsechny data a nevim jak mam spustit ty xp z disku
vim ze je to ohranej dotaz ale i tak diky za vsechny rady

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ee, právě v tom je výhoda těch oddílů, to co máš na druhym se ti neztratí, některý hry ak třeba vubec nemusíš přeinstalovávat..
normálně si nafedruj zararovaný zálohy na D, pokud se tam vejdou, tak je neraruj, naformátuj C, nainstaluj Win a pak si tam dej soubory z5..
pokud nevíš, jak na instalaci WIn, tak Homepage - sekce návody..

Obrázek uživatele zoomprojekt

ok diky

Obrázek uživatele zoomprojekt

jeste jedna vec kdyz chci spustit format c z prikazoveho radku tak mi to pise:

prikaz format nelze spustit protoze je svazek pouzivan jinym procesem. formatovani se bude moci uskutecnit , bude li tento svazek predem odpojen
VSECNY OTEVRENE POPISOVACE TOHOTO SVAZKU BY SE TAK STALY NEPLATNYMI.
ma byt svazek odpojen? A/N (dam A)
jednotku nelze zamknout. svazek je stale pouzivan

nevim jestli je ijyna moznost znam jenom tuhle tak mi kdyz tak napiste lepsi

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ježíš:D když ti z C běží win, tak ho nemůžeš sformátovat, normálně tam vraž cd, (nastav boot na hdd1 dvd2) nabootuj pomocí F8 nebo jiný funkční klávecy(liší se to u některých desek) zvol CD, bnabootuj, rozjeď instalaci, ono ti to na azčátku při výběru oddíl zeptá, jesi chceš doddíl sformátovat nebo ne..

Obrázek uživatele Jiří Moos

Na tento problém se opravdu nejčatěji používá přímo formátování při instalaci, ale můžete použít i specializovaný program. Já používám Acronis Disk Director Suite 10.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano, já používám postarší, ale přehledný a kvalitní dvoudisketový PowerQuest Partition Magic 5