rychlost stahování

Poskytovatel mi ve smlouvě píše, že mám sjednané připojení 512/128 kB/s ale že to není zaručené. Při stahování mi dělá to, že naskočí správce stahování a vidím, jak píše rychlost stahování - na začátku je to 75 kB/s, pak to jde šíleně dolů a ustane na rychlosti 12 kB/s. Ping (po ustálení připojení - je to wifi) je v rozmezí 8 až 300 ms, před ustálením připojení je to hodně Vypršený... Může mi prosím někdo znalý poradit, zda s tím lze něco dělat? Dík.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

je vic moznosti: bud je ta rychlost od poskytovatele garantovana, nebo maximalni. potom je taky otazka kudy to tahas - muzou bejt omezeny porty na dc, ftp apod. a samozrejme rychlost kbit je 8 x vetsi nez to co vidis, kdyz to stahuje :)

Obrázek uživatele LeeL

K tomu bych taky nic nemel......jestli je to wifi, tak se obrat na prowidera(poskytovatele), rekne Ti kolik lidi je na tvuj acces point pripojeno lidi, urcite vic jak dva, tudiz se rychlost snizuje.....a nebo je dalsi vec a to je FUP*, jen si nejsem jisty jak je to u tvyho poskytovatele.....vetsinou wifi FUP nema....zkus se zeptat, ja z wifi zkusenosti nemam, ale snazim se:)

*Fair user policy=omezeni stahovanych a odeslanych dat, po prekroceni urciteho poctu prenesenych dat, se snizi rychlost

Obrázek uživatele Jones
[9770] RE:

No ja s WiFi trochu zkusenosti mam. :)

Duvodu pro toto chovani muze byt mnoho. Od toho ze pripojeni lze nastavit aby se takto chovalo, pres velke pretizeni site, ruseni signalu, slaby signal, nedostatecnou paterni konektivitu ISP, pres problemy poskytovatele.

Sam si napsal ze nemas rychlost garantovanou cili se s tim asi moc delat neda. Zkus protudovat smlouvu s ISP a uvidis jestli tam neni neco na co by ses mohl odvolat.