Udělení priority threadu (*VYŘEŠENO*)

Zdravim kluci,
mam takovou otázečku, nepříliš podstatnou spíš takovej nápad, taková pojistka..
občas mi kamarád zásobí hrama a já vypaluju a zároveň bych chtěl odrarovávat, protože chci tu hru zkusit a ušetřit čas (při vypalování se toho stjenak moc dělat nedá (hrát).. propustnost disku je mnohem vyšší než 16xDVD takže je tam místo, ale často se mi stane, když si WinRar řekne moc, že klesá hladina zásobníku Nera a je ohroženo úspěšné vypálení.. proto bych chtěl nějak dát diskovou prioritu (a i procesorovou) takovejmhle programům jako je Nero, nebo případně Winampu (bez kterýho prostě nejde NIC :D ) máte nekdo nápad?

Obrázek uživatele Jiří Moos

Priotitu procesů myslíš Ctrl+Alt+Del, klik na proces pravým tlaítkem a "Nastavit prioritu"?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zajímavé : asi ano :D že mě to nenapadlo.. ale toto je priorita procesorová, potřebuju ještě (hlavně) na disk..
ináč, když dám prioritu na nero.exe bude to celkově priorita pro ten program? protože tam je sposuta vláken jen pro Nero, a ty jsou skryté (tuším)..

Obrázek uživatele psychocowboy

je to priorita na proces, ktery ma podprocesy... prioritu na IO na disk sem este nevidel... v praxi myslim, teoreticky sem o tom kdesi cetl...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a když mi sám Windows při této změne píše, že hrozí nestabilita? :D
chápu, že je to jen teoretické, ale nechápu, proč by při takovéto akci mělo dojít k nestabilitě..

Obrázek uživatele psychocowboy

ja osobne sem to nikdy nevyuzil, ze bych dal prim nejakemu procesu jinak nez rozhodne program sam... muzes si to cvicne vyzkouset... standardne se ti zpomali kompletne system jako takovy, a to i pri nejnizsim zvednuti priority...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no právě, ale ono v nastavení Nera není žádná priorita (u Winampu ano).. tam jde hlavně o to, aby náhodou se nestalo, že nebude pro Nero místo a dojde k přerušení vypalování.. nejde o to, aby měl thread výsadu a brzdil zbytek systému, to už je na optimalizaci, ale abybyla jistota, že na něj neustále zbyde tolik, kolik potřebuje.. ymslim, že Nero má konstatní požadavek, protože rychlost vypalování je furt stejná..
holt ale zas se vrátim k tomu dělt jen jednu věc najednou, takže můžeš lock..