Upgrade z Win XP Pro na Win7

Dobrý den,

potřebovala bych poradit. Snažím se nainstalovat Win7 na HP6530b s Win XP Pro (původně byly Visty).
Vložím dvd HP restore plus! - nic, tak jsem restartovala a nejprve se naloadovali files, zvolila jsem jazyk a pak mi vyběhla hláška:
This version of the Restore Plus! CD/DVD does not support the system on which it is running. The restore Plus! process must be restarted.
A objeví se pouze jedna možnost: Reboot.
Několikrát jsem restartovala - nic jiného se neobjevilo.
V Bios mám vše povolené, i virtual t.
Dočetla jsem se, že bych si měla vypálit obraz na disk - nějaký soubor image.iso. Hledala jsem, ale vážně jsem ho na svém počítači nenašla. Nemůžete mi, prosím, poradit co s tou instalací mám dále dělat, zda je nutné vypalovat iso, a pokud ano, kde ty soubory iso najdu na počítači?

Předem mockrát děkuji. Za radu, která mě provede úspěšně až ke spuštění instalace vás budu velebit až do prvního dalšího problému :-D

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Dobrý den,

Windows 7 máte v jaké podobě? Někde na cd nebo mají být součástí toho balíčku HP restore plus!?

Ten ISO je obraz disku s novým OS, který by se měl vypálit na cd, ze kterého se pak dá v pohodě nabootovat a systém přeinstalovat.

Pokud jste si však rozjela virtuální mechaniku, můžete onen *.iso soubor tzv. mountnout v ní bez nutnosti jej vypalovat. Ten *.iso soubor by měl být tedy zřejmě součástí toho HP restore plus! Co je to cd s tím zač?