Vypršela mě 30denní lhůta u win xp

Dobrý den.. nainstaloval jsem si na druhém počítači windows xp,, vše v pořádku.. ale ted my to psalo že mě zbývají 3 dny na aktivaci windowsu.. tak jsem si stahl crack.. a upozornení zmizelo.. dnes jsem počítač zapl.. a už mě to nejde. chce to aktivaci . mám na výber bud telefonicky nebo na internetu.. poradte co mám dělat. ja kto můžu bezplatně aktivovat? Děkuj za rady .. Kučera

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, pokud jsi zadal správně licenční klíč, tak aktivace po internetu je zdarma.

Obrázek uživatele Jan Kucera

já tam dal windows od kámoše.. a dal jsem tma originál klíč z cd... tak proč to ale po mě chce aktivaci .. když už jsem tam dal klííč.. a nevadí že ten klíč už byl použit tak 10x.. ?

Obrázek uživatele Michal Čížek

To že tam zadáš klíč, ještě neznamená, že se ten klíč někde neukradl a proto se to musí aktivovat, aby zkontrolovali, jestli je ta aktivace oprávněná.
Jestli byl klíč použit 10x na jednom PC, aktivace by měla proběhnout, pokud byla použita 10x na jiných PC, tak potom to nezaktivuješ.
Ten klíč musí být pro stejnou verzi systému, třeba klíč pro home nezaktivuješ profiky

Obrázek uživatele Jan Kucera

aha..a když to takhle nepůjde? tak co můžu dál dělat?

Obrázek uživatele Michal Čížek

jestli si jseš jistej, že verze XP od kámoše je shodná s tvojí licencí, tak to aktivuj pomocí internetu. pokud není shodná, stáhni si z netu svojí verzi, nainstaluj a použij licenci.