Win XP, zamrznutí při nabíhání

Zdravím, prosím Vás, potřebuju nutně pomoct.

Najednou z ničeho nic nastal problém při zapínání počítače (který už toho má hodně za sebou).
Napřed ale musím zmínit, že se mi ještě před naběhnutím Windows XP objevuje hlášení: Trend ChipAwayVirus has detected a boot virus on your hard disk! Press "Enter" for more information (recommended) "C" to continue booting - zmáčknu c a poté y a windows normálně nabíhá.. (takhle to funguje už strašně dlouho - neřešil jsem to, antispywary nic nenašly)

Ale nedávno se objevil problém, že se Window normálně načítají, objeví se "Vítejte..", naběhne plocha i s ikonama, ale jak se to začíná všechno spouštět, počítač náhle zamrzne a pracuje opravdu ale opravdu zpomaleně. Jediné, co se mi ukazuje dole na liště, že se spouští, je Rezidentní štít Spyware Terminatora (stále dokola běžící ikonka s přesípacíma hodinama). A přitom Správce úloh neukazuje využití CPU 100 %, jako tomu bývalo dřív u podobných zpomalení systému, a ani využití paměti není ani zdaleka 100%!

Další problém je v tom, že ani nelze spustit Nouzový režim, protože po stisknutí klávesy F8 při nabíhání se pouze opět zobrazí výše zmíněná hláška..
Další věc: při normálním vypínání PC přes nabídku Start se objeví zpráva o vypínání programu Panel PopUp.

Budu vděčný za jakoukoliv radu či pomoc.

Obrázek uživatele tatik

Ta úvodní hláška se dá odstranit v BIOSu. To však neřeší náš problém. Problém bude v tom, že budete mít počítač plný havěti. V první řadě bych vypnul Spyware terminátor. Teď už je to jedno. A potom klasika :
antivir, adaware, spybot, mbam. Nainstalovat, zaktualizovat, odpojit od internetu a čistit a čistit. Nakonec přiložte log z hijackthis. Předem doporučuji vymazat v prohlížeči koláčky a temporery internet files, případně kouknout do adresářů temp a jejich obsah, pokud půjde, vymazat.
Pravděpodobně tam bude i nějaký rootkit. Zvažte předem, jestli nemáte na disku nějaká, pro Vás, cenná data - fotky, dokumenty. Ty si zazálohujte. V žádném případě nezálohujte exe, zip a pod. soubory.

Obrázek uživatele kapi6

Problém je v tom, že na tom PC nejde opravdu vůbec nic spustit, všechno trvá neskutečně dlouho. (píšu ze svého ntbku, to problémové pc je bratrovo)
Myslíte, že by třeba pomohlo vzít disk a hodit ho do jinýho kompu, vše si zazálohovat a pak normálně naformátovat, reinstalace Win..?

Obrázek uživatele Cruster

Vzít disk a dát ho do jiného pc je dobý nápad, ale než zapnete pc, tak pc odpojte od internetu ať nemůže případná havěť nic stahovat z internetu a dále šířit. Dále bych nejdříve projel ten špatný disk vším možným co bylo výše zmíněno, ať si nezaneřádíte zálohováním i funkční disk. A až bude vše hotovo a zazálohováno tak teprve potom bych přistoupil k formátu disku a opětovné instalaci Windows. Toto berte jako poslední možnost která by měla problém vyřešit. Avšak pokud vyvstane na povrch jiný názor nebo nápad tak bych se přiklonil nejdříve k němu a zkusil vše co bude možné. Omlouvám se předem pokud Vám tyto informace moc nepomohou.

Obrázek uživatele tatik

Ad druhý počítač : je třeba si uvědomit, že si můžete zanést havěť i do toho druhého počítače.
Ad zálohování : je třeba být velmi opatrný. Zálohováním si můžete zazálohovat i havěť a pak ji zpět přenést do čistého počítače. Proto bych zazálohoval maximálně fotky, videa a dokumenty. Navíc je i otestoval. Vyvarujte se exe, zip, atd souborům.
Ad čištění : ona taková očista není věc hodiny nebo dvou, já pouštím čištění na noc. Navíc není nikde dáno, že po čištění bude počítač fungovat.
Ad formátování : pokud je problém v havěti, určitě pomůže :-) . Zvažte jak máte důležitá data na disku.

Obrázek uživatele kapi6

Díky moc za všechny rady a tipy. Už se na oživení PC pracuje díky pomoci lidí z fora na viry.cz.. Jen mám ještě jeden dotaz. Jestli je podle Vás možné, aby se nějaká ta havěť šířila i přes mp3? Samozřejmě, že při stahování mp3, je asi snadné zároveň stáhnout i něco nechtěného, ale v samotné mp3 snad vir být nemůže, ne?

Obrázek uživatele kapi6

http://www.viry.cz/forum/viewtopic.php?f=13&t=85866

Tady už se můj problém taky řeší, je tam i ten log..