Windows - Chybí disk (*VYŘEŠENO*)

Prosim pěkně, poraďte. Mám Wind. xp prof. a po pár vteřinách po spuštění se zobrazí okno s názvem Windows - chybí disk, s hláškou v jednotce není žádný disk. Vložte disk do jednotky. Zbavím se ho nekolikerým kliknutím na křížek nebo storno, ale po restartu nebo novém spuštění se vše opakuje.

předem děkuji: TOMÁŠ

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Zřejmě vám běží na pozadí nějaká aplikace která si vyžaduje instalační disk. OD čeho má být ten disk? Systémový s operačním systémem? Nebo prostě jen disk a víc tam není napsáno ...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Omlouvám se za odmlku, ale nedisponuji doma připojením. Jiný údaj v tomto okně není jen jak jsem popsal WINDOWS - CHYBÍ DISK - název okna , a hláška "V jednotce není žádný disk. Vložte disk do jednotky." bez bližšího učení. Zbavím se ho asi po třetím kliknutí na storno nebo křížek okna. Kolega se to snažil vymazat nějakým prográmkem, ale nepovedlo se.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Hm, já osobně tedy neznám žádnou utilitu, která by řešila přesně tento problém s chybějícím diskem, ale jak říkám, myslím si, že po spuštění systému se spustí nějaká aplikace, která nemá dokončené nějaké kroky a tak vyžaduje disk s ovladači či s nějakým spouštěcím souborem. Je zvláštní, že se nějak blíže neidentifikuje.
Ale můžeme se pokusit, opravit to následujícím způsobem.

Nejprve bych vyzkoušel program na opravu registrů -> CCleaner!
http://www.stahuj.cz/utility_a_ostatni/systemove_nastroje/optimalizace_systemu/ccleaner/?g[hledano]=Ccleaner&g[oz]=1.41.544
- proveďte především krok označený jako "Problémy". Nechte si opravit a kompletně vyčistit registry. Po té restartujte počítač a sledujte, zda to pomohlo.

Pokud ne, zkusíme ještě druhou možnost a tou by byla tato operace: Start -> spustit -> msconfig (příkaz) -> nabídka po spuštění -> zaškrtněte si jen ty možnosti, které skutečně chcete, aby se po spuštění pc spustily.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak jsem vyzkoušel CCLEANER, kroky cleaner a issues, ale nezabralo to. S příkazem msconfig jsem byl úspěšný, zakázál jsem všechny možnosti po spuštění a postupně je zase povoluji tak abych zjistil , která položka tam dělá neplechu. Takže okna jsem se zbavil což je super. Moc děkuju za pomoc.