WIndows xp nedokončená instalace

DObrý den.
Mam problém s instalací XP windows. Nejsem začátečník, aletodle opravdu nemůžu vyřešit.

Při Vložení cd vše funguje jak má, formátování bez problémů a kopírování souborů taktéž bez problému. Dále dostanu upozornění o restartu a vyjmutí cd.

Zde nastává chyb: A) cd nechám a instalace jede opět přes nahrávání řadičů, formátu disku a opět kopírovní(standartní modrá obrazovka). Takže nevim co s tim.

B) cd vyndám a systém nenabíha jen bliká bílé podtržítko(pomlčka) a napíše nebyl nalezeno bootovací zařízení.

Prosím o radu.
Děkuji

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak tady to budeme mít asi velmi jednoduché :)
v BIOSu máš nastaveno primárně bootování z DVD mechaniky... takže dej na první místo HDD... provždy... pokud budeš někdy párkrát bootovat z CD, buď to prohodíš jen na tu chvíli a po restartu ihned vrátíš zpět, nebo si z manuálu vyčteš klávesovou zkratku pro okno manuálního bootu (quickboot, bootmenu) a to si vyvoláš v případě, že budeš potřebovat bootovat z DVD/USB, aniž bys musel lozit do BIOSu..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Díkes za radu, ale to už sem zkoušel zkoušel sem jakékoliv možnosti u boot priority devices a vždy stejnej zavěr, a to opět botovani z cedé. nebo při vyndání cd z mechany láška že neni z čeho bootovat.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jak to máš v boot priority tedy nastavené? 1st devices máš HDD a pc to ignoruje, nebo se tam pokaždé samo hodí CD na první pozici?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

je tam dáno automaticky HDD na 1st a pak na 2nd je dano cd-rom. Disk mam prázdnej takže to automaticky naběhne i když mam první ten HDD

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tyjo... když já naposledy instaloval Win XP... měl jsem taky boot nastaven na DVD mechaniku... jenže XP tě samy o sobě vyzvou pro spuštění systému z disku CD no a ty na výzvu reagovat nebudeš a ono to přeskočí a bootuje z HDD...
tedy když nabootuješ poprvně CD a naformátuješ disk a zkopíruješ instalační soubory, při dalším restartu počítač potřebuje mít CD v mechanice, ale bootovat už má a musí z HDD a už se objeví i první "had" loading.. ty ale říkáš, že máš disk prázdný... jak jsi na to přišel, pokud je na něm oddíl a nakopírovaná data systému?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

no prisel sem nato tak ze se mi pridalsim instalovani ukazuje, na jakej disk chci instalovat windows a jeho kapacita volneho místa je maximální. Mělo by to ukazovat o něco menší ale to nedělá ukazuje jako by byl prázdnej

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj to neukazuje volné místo na disku, ale kapacitu disku, nebo je-li disk rozdělen tak oddílu. Vždy když instalačka toto ukáže nezáleží na tom, je li disk už předtím prázdný, nebo byl jinde použit a jsou na něm data. Pohraj si při té instalaci s oddíly, všechny zruš a pak znova rozděl. V BIOSu po tom prvnim restartu zkontroluj jestli je opravdu HDD nastaven jako 1st device, ještě upozornim, jeli v PC více disků tak je odpoj a nech jen ten jediný nak terém má být systém.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

vše co řikáš sem dělal. mam jen jeden oddíl protože je to malej disk 20GB. A kontroloval sem to stále zda je to nastavený a stále nic. Jeste by byla moznost po prvním restartovní počítač vypnout a přehodit jumper, ale to asi nemá cenu. Jo a mam jen jeden hard disk.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Počkej jakej jumper?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jumper s tím nemá žádnou spojitost, bootovat z HDD musí jít tak i tak.. je potřeba, aby se o to BIOS snažil..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No taky sem myslel, že jumper nic neřeší. Ale když třeba HDD nastavíš na slave tak to ta instalačka nepozná a nepíše HDD nenalezen. Já si myslim, že když se počítač po nakopírovánní souborů restartuje, tak pak už se mu nechce bootovat z HDD, protože ikonka pouze svítí a já si myslim že by měla blikat, jakože pracuje.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak nemůžeš ho nastavit na slave jen tak, pokud to není slave zařízení... ale obecně by to jet mělo.. teda nevím, já mám disk zásadně master (v počítači kde mam ide hdd i mechaniku a jen jedinou ide kšandu na desce.. doporučil bych ti to tak taky udělat..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[54528] dotaz

ahoj ve spolek mám upně stějny problem jak je popsan na vrchu takže boot mam nastaveny
1 cd
2 hd
3 1st FLOPPY DRIVE
takže naskočí zmáčkněte libovolnou klavesu naformatuje se naistaluje a restartuje
naskočí opět libvolna klavesa i když čekam nic se neděje taK v biosu změnim pořadí na

1hd
2cd
3 1st FLOPPY DRIVE
F1O ok

a bude blikat bila pomlčka (-) čekám a nic tak změním pořadí na
1hd
2disabled
3tim padem zmizela
f10 ok
stane se to same tak zkusim
1 1st FLOPPY DRIVE
2 disabled
f10 ok
tak po chvily blikani (-) naskoči
REBOOT AND SELECT PROPER BOOT DEVICE
OR INSERT BOOT MEDIA IN SELECTED BOOT DEVICE AND PRESS A KEY

to nevim co přesne znamena muže mi někdo poradit co dělam špatně?
jak byl dotaz tak to co nastavim v biosu se neměni zustává tam to co zadám
jedina věc co mě napadá jsem někde četl že xp nema rádo nové hd mé oznčení v biosu je (PM-ST3802110A)tak fak nevim co je špatně děkuji za každou radu os instaluji poprve a nevím těd jak dál :-(

Obrázek uživatele Jiří Moos

Chce to Googlit něco jako Win XP installation reboot loop nebo něco podobného..

http://www.techsupportforum.com/forums/f10/xp-install-from-scratch-boot-...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

odkaz jsem prečetl ale nic ztoho jsem nějak nepobral on ten překlad není doslovny
mohl by mi někdo napsat jak ma byt co nastavene jak na hd tak v biosu pokud se nechce psát napiš číslo zavolam předem diky za odpovědí

Obrázek uživatele Jiří Moos

Funguje instalačka i jinde? Zkus jinou verzi instalačky (kdyžtak stáhneš a použiješ origo CD klíč).. To bude asi nejjednodušší..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Lidi ja se na to asi ... Víte co! :(

Obrázek uživatele Jiří Moos

Máš ten stejný problém?

Nemáš náhodou připojenou flashku nebo exterňák při instalaci?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ahoj potřeboval bych poradit s nainstalováním Service pack2.Portože mám teďka Service Pak 3 tak teďka zase potřebuju nainstalovat Service pack 2.Když to instaluji napíše to tohle:Instalační program zjistil,že verze aktualizace Service Pack nainstalované v tomto počítači je novější než verze instalované aktualizace.Tuto aktualizaci není třeba instalovat.Pomuže mi někdo?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

vit007: pro snížení verze SP (proč to chceš?) je nejlepší nainstalovat znova OS a SP1 a SP2..

honza23: ideálně při prvním bootu nastac CD->HDD (pokud neumíš vyvolat quickboot menu), zajhaj instalaci a během restartu zmn na HDD->DVD, normálně by měla najet instalace z disku a pokračovat.. Nech to klidně chvíli blikat, záleží na rychlosti počítače..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

vit007 = nevim jak to maj presne xpcka ale mel bys otevrit ovladaci panely → pridat nebo odebrat programy → vlevo vybratsoucasti systemu a odebrat SP3 a po restartu instalnout SP2 ... good luck

Obrázek uživatele Alghazanth

potrebuju kamaradovi nainstalovat windowsXP, HDD je zapojen v SATA. v BIOSu nastaveno bootovani z CD-ROM

problem je v tom, ze po vlozeni instalacniho CD do mechaniky vyjede hlaska "libovolnou klavesou spustite system ... " a mela by se potvrdit libovolnou klavesou, jenze se instalace spusti automaticky bez stisknuti klavesy (a v tom je zrejme problem). Vyberu oddil, zformatuju ho, nakopiruji se soubory, a probehne restart.

jenze po restartu se znovu objevi hlaska "libovolnou klavesou .... " a znova se spusti instalace winXP (modra obrazovka) a takhle porad dokola.

pri vyjmuti instalacniho cd (po nakopirovani souboru a restartovani pc) by mel najet do te svetle modre obrazovky, kde se posleze zada CD-KEY a dalsi ptakoviny, jenze se pc porad restartuje (najede uvodni obrazovka ze windows startuje) a posleze restart

takze vyjmuti cd po nakopirovani souboru pro instalaci nepomohlo

docela me zarazilo ze ta instalace nejde spustit klavesou ( u meho pc vlozim cd do mechaniky, napise: libovolnou klavesou spustite ... dam ENTER, nebo mezernik a proste to spustim) ale proste to jen napise tu hlasku a instalacka se sama spusti

Googlim uz 3 dny a nak se s tim nemuzu domluvit :( nemate nekdo radu jak na to ?

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, jakou používáš klávesnici USB nebo PS/2?

Obrázek uživatele Alghazanth

zdravim, klavesnici pouzivam PS/2 protoze s USB jsem mel vzdy problem kdyz jsem nekomu sel nainstalovat system, klavesnice musi byt PS/2 pac tou USB se to neda spustit

v klavesnici to nebude :( jde o to ze kdyz vyjede hlaska "libovolnou klavesou ... ") a ja to nepotvrdim tak by mel normalne bootovat, jenze on sam automaticky spusti zas instalaci systemu (formatovani, kopirovani a restart)

Obrázek uživatele Michal Čížek

škoda, tady právě bývá problém. žádná klávesa neni zaseknutá? abych pravdu řekl, ještě jsem neslyšel o postupující instalaci bez stisknutí.
Na google toho opravdu moc, teda vůbec nic není, takže bych poradil jiný postup instalace.
V biosu je teda vše dobře nastavené, SATA disk tam je? Instalace ho teda očividně vidí, nebo při té instalaci je už něco neobvyklého?
Instaloval jsi XP někdy z USB flešky?
WIN TO FLASH naprosto jednoduché řešení, http://www.uloz.to/8757775/win-to-flash-instalace-windows-z-usb-disku-zi...
já používám 2GB flešku ten program jí nastaví jako bootovatelnou a nakopíruje instalačku, pak stačí jen nastavit bootování z USB a spustit přez ní instalaci, kde vyběhne černobílá stránka a nahoře se spustí očíslovanej první řádek 1 blabla
Po restartu naběhne znova ta stranka ale už se musí vybrat možnost druhého řádku 2 blabla, druhý řádek se pak vybírá po každém restartu do konce instalace.

Obrázek uživatele Alghazanth

z USB jsem jeste nikdy neinstaloval, ale zkusim no, nic jineho mi nezbyva. A ohledne te instalace, winXP jsem uz nainstaloval na hromadu pocitacu ale v zivote mi tento problem delal u dvou pocitacu (a nevyresil jsem, musel do servisu) a ted u tohoto. Jinak vsude to chtelo zmacknuti tlacitka klavesnice.

HDD je vpohode videt v BIOSu, pri kopirovani souboru taky a kdyz se to pak vrati zase k tomu kopirovani a formatovani tak se mrknu a na disku jsou nakopirovane soubory pro instalaci

no kazdopadne diky za radu, budu jeste chvilu bojovat no :)