Zapnutí PC

Dobrý den,
odinstalovával jsem Avast (přidat, odebrat), ptze jsem potřeboval něco vyzkoušet. Následně jsem zvolil obnovu systému a termín před odebráním Avastu. Od té doby, se nemohu dostat na plochu. Zapnu pc, naskočí obnovení systému Windows. Ať dám spustit v nouzovém režimu, nebo standartně, tak výsledek žádnej. Naskočí spouštění systému Windows a černá obrazovka s kurzorem. Možná by stačilo nahodit nějak plochu, ale do správce úloh se nedostanu.

Děkuji

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[73766] Zapnutí PC

Vraž tam CD s Win a proveď opravnou instalaci systému..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[73767] Zapnutí PC

To mě taky napadlo, ale bohužel ho nemám momentálně u sebe. Byl bych rád, kdyby to šlo i jinak. Pokud by měl někdo nějaký tip.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[73768] Zapnutí PC

Stáhnout, vypálit (nebo na flashdisk) a stejnou operaci... Nic jiného není obvykle funkční, ani bezpečné - přecijen se tu bavíme o chybách a zásazích do operačního systému, což je poměrně důležitá věc, u které si musíme být jisti, že je bezchybná, pokud od počítače chceme spolehlivý provoz..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[73769] Zapnutí PC

Tak už mám CD s Win. Doufal jsem, že reinstalace nebude žádný problém. Mám na výběr mezi možnostmi upgrade (nepřijdu o data) a vlastní (přijdu). Když vyberu verzi Win 7 a pak upgrade, tak prý mám vydělat bootovací CD, zapnout Win běžným způsobem a následně CD vložit. Což ovšem nejde...viz můj problém. Znamená to, že nemám jinou volbu, než spolu s instalací formátovat?

Obrázek uživatele Michal Čížek
[73770] Zapnutí PC

je ještě varianta disk vložit do funkčního PC a tam data zálohovat, pokud nyní máš disk rozdělen a důležitá data na disku D:, smaže se formátem jen C:, jen nesmíš manipulovat s diskovým oddílem, jinak o data přijdeš.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[73771] Zapnutí PC

Nejde třeba při instalaci vytvořit nový disk, kam bych hodil ty Win 7? Tak by mi zůstala zachována data, dostal bych se do PC a mohl bych zálohovat bez předělávání HDD.

Obrázek uživatele Michal Čížek
[73772] Zapnutí PC

vytvořit oddíl na disku při instalaci jde, ale právě tím ztratíš veškerá data