Zavaděč

Ahoj včera sem instaloval beta verzi Win 8 , mam tři disky. Na prvním je Win 7,druhý je odkládací a na třetím sem instaloval již zminovaný Win 8. Problém je že po odstranění Win 8 se mi nedaří přepsat zavaděč zavaděčem ze 7. A to z jednoho prostého důvodu jak se totiž dostanu do konzole tak se primárně nachazím v adresáři X:\ což je DVD mechanika . Aby sem mohl přepsat zavaděč musím se dostat na systémový disk ( 0 ) - E:\ a to nejde :shock: Zkouším to klasicky přes příkaz CD a nejde to ( cd E:\ a pod...) jde mi pohybovat se pouze na X:\ Jinak do systému se dostanu ale mám tam po odstranění Win 8 chybové okno a prostě to tam nechci takže bych rád svůj původní zavaděč :)) Předem dík za rady.

Obrázek uživatele Michal Čížek
[75292] Zavaděč
Obrázek uživatele WickedMan
[75293] Diky

Dík tenhle prográmek mi to dost ulehčil už sem na jeho název někde natrefil ale nevěnoval sem tomu pozornost . Stejně by mě ale zajímalo proč sám Microsoft nepracuje na něčem podobném co by bylo přímo integrované v systému. Pro uživatele systému který si zakládá na jednoduchosti a snaží se tvořit intuitivní prostředí pro většinu uživatelů je to divný přístup. Navíc nechápu proč za celou tu dobu co je Win na světě ještě není možnost mít na výběr do kterého oddílu se má zavaděč nainstalovat. U linuxu je to běžná věc ...I tak mi nejde do hlavy proč sem se nemohl přes konzoly dostat na systémový disk. Každopádně ti ale velké dík ušetřil si mi hodně času a hlavně nervů :lol:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[75294] Zavaděč

ještě v XP byl přímo soubor k tomu určený, editovatelný skrze vlastnosti systému - spouštění a zotavení. Od Vist se jaksi skoval, aby do toho uživatel nerýpal.

Lunux počítá s tím, že si ho nebude instalovat vaše babička, a že pravděpodobně nebude na počítači sám. Windows očekává (a v sakra velké většině má pravdu), že bude sám, a že v PC je jediný, bohužel dokonce nerozdělený disk. Proč to tedy uživateli komplikvoat, když uživatel Winu je prostý člověk (majoritní uživatel PC obecně)...

Obrázek uživatele WickedMan
[75295] Zavaděč

Nejde o to co si Microsoft myslí jde o to co chtějí uživatelé a dovolil bych si oponovat že uživatelé operačního systému Windows sou z velké většiny prostý lidi. Tohle je podle mě z velké části ovlivněné komercí , prostředím a populárními aplikacemi a dalšími věcmi . Vizuální prostředí a intuitivní ovládání celého OS je to co prodává a to i kolikrát na úkor složitosti a vysoké přizpůsobivosti Linuxu jako takového. Navíc aplikací pro Windows je strašně moc Linux tvrdí že ty samé aplikace může nahradit stejně ne li víc kvalitními alternativami . To je sice možné ale tyhle alternativy programů sou vetšinou nevzhledné a jejich prostředí je vizuálně na úrovni Win 95. Další věcí je malá podpora těchto distribucí když se mi nedařilo v Linuxu něco sprovoznit byl sem odkázán na anglicky psané stránky nebo sem to vůbec nenašel a to samé se děje ze strany výrobců hardware. Co se týče konkrétně grafik ATI tak je skoro nemožné docílit v Linuxu jejich bezchybný chod. Abych to shrnul je toho hodně proč si myslím že v IT nadaný člověk může preferovat Windows a proč by Microsoft měl usilovat o né ůplně uzavřený operační systém a měl by dát šanci těm kteří si rádi dělají věci sami bez nutnosti chození do servisu a pod... Já osobně Linux neodsuzuji ale tvrdím že jeho největší problém je v jeho prostředí . Toď vše snad sem toho nenapsal moc:-))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[75296] Zavaděč

Stímhle bych souhlasil. Nicméně MS také obchoduje a má slouvy s výrobci sestav - ti si nechají zaplatit za každou provedenou činnost na sestavě. A pokud se Windows zablokuje tak, aby bez servisu to jinak nešlo, výrobci vydělají více a tím vydělá více MS. Ve výsledku by vyšlo stejně, kdyby Win umožnil uživateli udělat si to sám, a prodával OS dráž. Tím by ale vizuelně svůj OS prodražil a znevýhodnil. A to samozřejmě neudělá.

Obrázek uživatele WickedMan
[75297] G

Je to prostě monopol já osobně přeji hodně úspěchů vývojářům jiných operačních systémů a to hlavně kvůli tomu že když má někdo jako Microsoft na trhu prvenství tak začne mít časem manýry tipu " Win 8 ". Uživatelské prostředí tohoto systému nevychází s přání uživatelů ale vychází s přání Microsoftu . Kdyby na trh prorazil ještě min. jeden kvalitní operační systém který dá na uživatele Microsoft by se musel jinak ohánět aby si své uživatele udržel a možná že by na ně i občas dal :)) Každopádně tohle téma je vyřešeno takže Lock.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[75298] Zavaděč

Téma je vyřešeno, nicméně je diskuse k tématu a přínosná :-)

Samozřejmě monopol, ale představ si svět s 10 operačními systémy, kdy každý má 10% trhu. A teď si představ, že mezi tvými 20 kamarády existují jediní dva, u kterých ti jejich OS nalezne tvoji flashku a otevře z ní tebou vytvořený dokument...

Ano, možná tu máme monopol, ale ta 100% (99,9*%) kompatibilita je strašně úžasná věc - s Windows prostě všude přijdeš, k "normálním lidem" a všechno funguje, a pokud ne, stáhneš jeden trapný 20MB program a už to jde....

Win8 je diskuse druhá - podle mě to není nástupce Win7, nýbrž stand-alone OS pro tablety (dotyková PC obecně), tedy primárně Metro, s ještě "desktop-like" rozhraním pro zpětnou kompatibilitu a možnost spustit téměř jakoukoliv Windowsí aplikaci od 95tek... Zpětná kompatibilita je obecně brzda všeho, a kdyby silně neovlivňovala prodejnost (uplatnitelnost) produktu, nebyla by vůbec (a Win8 by byly jen v Metru)... Ano, Win8 "desktop" přináší i věci, které Win7 nemá, tak ale jde vývoj. Jediné, co tam vidím, je lepší práces s Bulldozer architekturou AMD (tu nejspíš dostane i Win7) a možnost pauznout kopírování. Tohle implementovat na Win7 by asi mohl být problém (kdyby nebyl, dávno to mají).. Nicméně to pro mě není důvod jít k Win8, ba ani si myslet, že je to nástupce Win7..

Obrázek uživatele WickedMan
[75299] G

Ano na druhé straně máš samozřejmě pravdu že co se týče kompatibility je výhoda když je skoro všude počítáno s OS který máš na stolním PC a nemusíš komplikovaně hledat kde co tvůj OS podporuje . Výrobci hardware sním navíc mají dlouholetou zkušenost a z jejich strany se většinou dočkáme celkem dobré podpory . Co se týče Win 8 pro mě je to velké zklamání a to hlavně proto že systém je v klidu ale tech pár maličkostí počínaje nabídkou start a konče nesmyslně zdlouhavým přístupem přes metro k funkcím systému je pro mě osobně důvod setrvat u Win 7 ještě pár let navíc. Vlastně sem s ním docela spokojený tak proč měnit. :???:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[75300] Zavaděč

Tak metro ti nikdo nenutí a nabídka start? Je to jen takové združovadlo, odkud se proklikáš všude, nicméně dá se žít bez něj. Ale abych uplně všecko hledal, to ne.. Nakonfigurovat ad-hoc síť na Win8 jak v metru, tak v desktopu, byl úkol opravdu brutální... Povedlo se, ale u Win7 je to prostě snazší, už jen proto, že vím kde - proklikám se ze startu.. to u Win8 nelze.

Obrázek uživatele WickedMan
[75301] G

Nikdo mi ho nenutí ale víš jak to bylo s Vistama :)) I když už od samého začátku tenhle systém vykazoval určité známky nestability Microsoft udělal smlouvy s prodejci a ti ho nutily všude. Takže abych to shrnul mě ho nikdo nenutí ale ostatní kteří budou skládat nový PC nebo kupovat už složenou sestavu s novým operačním systémem se s určitým tlakem od prodejců setkají.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[75302] Zavaděč

Tak jako jo no.. Hloupá uživatel, co se neporadí, tak ať se napálí a lituje... :))