Problem s otevrenim zaheslovaneho .doc ve MS Word 2003

Zdravim, mel jsem zaheslovany jeden dokument, ktery jsem si pretahl na flash disk a pozdeji zpatky do pocitace, na kterem jsem mezitim preinstalovat windows.. a tedka mi ten soubor nejde otevrit a pise to "Zobrazeni tohoto souboru v aplikaci MS Word vyžaduje převaděč. Tato funkce není momentálně nainstalována. Chcete ji nyní nainstalovat?"

dám ano a pak to vyhodi chybu s tim, ze "soubor neni platny instalacni balicek pro produkt microsoft office word proffesional edition 2003. pokuste se najit instalacni balicek PRO11.MSI ve slozce, ze ktere lze produkt microsoft office word proffesional edition 2003 instalovat".

Zkousel jsem snad vsecko mozne podle navodu na strankach microsoft supportu ale porad to nejde. tech pet obrazku jak jdou za sebou, tak takle jsem postupovatl a postupne mi to hazelo tyto chyby. Diky za pomoc

Obrázek uživatele Honza

Zdravím,
to je zaheslované např. v excelu nebo jste použil něco jiného? Vkládáte instalační disk při té instalaci.

Obrázek uživatele nutrie

diky, takze kdyz jsem vlozil CD tak uz to slo nainstalovat.. ale tedka to vyhodi tuhle tabulku:

jinak je ten soubor zaheslovany normalne ve Wordu pri ukladani, kdyz se da Soubor -> Ulozit jako -> Nástroje -> Možnosti zabezpečení -> Heslo pro otevření.. ale pri otevirani toho souboru to heslo po mne vubec nechce, coz mi prijde divne.. kdyz driv pokazde chtelo. Prosim o radu.. dekuju moc.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Soubor je zašifrovaný, proto vám vyskakuje tahle tabulka s kódováním.
Je třeba nejprve zadat to heslo. Jestliže vám nevyskakuje hned na začátku, zkuste jít pozpátku, tedy pokud to půjde. Tím myslím jít rovnou do nabídky, jako kdybyste chtěl teprve ten soubor uzamknout. Jistě by jste měl být vyžádán k zadání hesla. Ale podle mě, by tato tabulka měla vyskočit hned po otevření dokumentu...

Obrázek uživatele nutrie

To je prave to, ze tak tabulka pro zadani hesla se mi proste neobjevi. I kdyz jsem zkousel dat znovu ulozit s jinym heslem.. tak potom to slo otevrit s novym helem, ale porad to vypada zasifrovane ten text. A zadne heslo tam neni ukazane, normalne jsem mohl zadat nove jako kdyby tam to stare nikdy nebylo ulozene......

Obrázek uživatele Honza

Máte možnost to zkusit i na jiném pc? Nebo v jiné verzi office?

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Souhlasím s Honzou. Určitě zkuste ..
BTW:V jakém Office byl tento soubor vytvořen? Protože jestli po vás nechce heslo, tak buď zaheslovaný tedy není, nebo je poškozený... Co se stane když jej otevřete například ve wordpadu?

Obrázek uživatele nutrie

na jinem pc to nejde a v jine verzi se obavam, ze to taky nepujde. ve wordpadu se ukaze rovnez zasifrovany. Jinak je vytvoren v MS Office Word 2003. Moje verze je, ze se ten soubor poskodil na externim hardisku.. tam jsem to presunul z pc, ten jsem nasledne cely preinstaloval, a pak jsem to presunul zpatky na pevny disk a uz to nejelo.. mel jsem s tim externim hadrem chvilema trochu problemy, ze ukazoval spatne velikost souboru a nezobrazoval spravne nazvy slozek atd.. nekdy to delal a pak zase ne. Je mozne aby to jakoby "poskodil ten externi hardisk"?

A ohledne hesla, to po mne pokazde chtelo kdyz jsem to otviral pred tou reinstalaci windowsu xp.. a vsechno jelo jak ma. Nasledne po tom zkopirovani zpet z toho externiho hardisku na pevny disk tak to potom uz delalo tyto problemy, jakoby ten soubor zadne heslo nikdy nemel a ukazuje se v tech sifrach..

neexistuje nejaky program, kterym by se dali ty sifry "rozlustit"? Diky

Obrázek uživatele nutrie

nikdo nevi? :)

Obrázek uživatele Honza

Omlouvám se, že odpovídam, tak pozdě. K věci zajímá mě ještě, co se děje při otevírání na jiném pc. Nechci dělat předčasné závěry, ale podle mě je ten určitý soubor doopravdy poškozen, mě se to stalo už několikrát, že se zobrazí pouze znaky a osobně neznám program, co by to dokázal vrátit.