Comodo - defense+

Zdravím,

už nějakou dobu mě štve v Comodo Internet Security neustále potvrzování spustitelných souborů, kdy se systám ptá, zda povolit, nebo zakázat. Sice dávám, aby si volbu Comodo pamatovalo, ale je to houby platné. V Defense+ mám nastavený režim "bezpečný pc", což je jak koukám dost výrazné "policajtování" systému. Kam myslíte, že je OK míru hlídání nastavit?

Díky za názory.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Nejlepší míra hlídání je tohle odinstalovat :-)

Obrázek uživatele Michal Čížek

Máš jen firewall nebo komplet security? Také ti radím zbav se toho, jestli máš W7, stačí ti integrovaný firewall a k tomu v rezidenci nějaký antivir.

Obrázek uživatele Czech Lion

Proč bych ho měl odinstalovat? Je dobře hodnocený a vyhovuje mi, že se tam dá leccos nastavit. A na firewall ve Windows se mi spoléhat nechce, nemám s ním moc dobré zkušenosti.
S Comodo jsem spokojený, jen jsem moc nepochopil, k čemu slouží "defense+", vypadá, že to monitoruje běžící aplikace. Dřív byl u Comodo problém, že žral hodně paměti, to už je dnes vyřešené, na negativum jsem žádné nenarazil, pokud o nějakém víte, sem s ním :)

Obrázek uživatele MBlask

Comodo moc neznám toto nastavení je právě v modulu Defense+, to spouští aplikaci odděleně od systému a pak se vás to pořád ptá zda ji chcete pustit :-)

Obrázek uživatele Michal Čížek

Je to samozřejmě věc názoru, hodnotit musíš samostatné součásti:

firewall je docela slušnej, ale záleží na uživateli, bežný uživatel nenavštěvující schválně pochybné stránky opravdu může mít integrovaný firewall windowsu a nepotřebuje comodo firewall, mě např. po instalaci comodo firewall úplně odřízl od spojení s telefonem a mohl jsem se stavit na hlavu a povolovat co jsem chtěl.

Antivirus neni z nejlepších, ale zase věc názoru.

Nevím jak ted, ale neúměrně zatěžoval CPU, takže naprosto nevodný do NTB a už vůbec ne NeTB.

Obtěžuje při spouštění hlavně nových SW, nějakých furt, zase věc názoru, každá ochrana něco stojí.

S Comodem byl problém při hraní některých on-line her, sekal se net.

Třeba už je ve vývoji jinde, nevymlouvám ti to, jen ze mě mluví osobní zkušenost.

Obrázek uživatele Czech Lion

Tak s tou zátěží procesoru už se zdá být věe OK, bere si málo. Ale s těmi onlinovkami se zdá že máš pravdu. Občas hraju Combat Arms a skutečně to zpomaluje, pomůže ho jen vypnout, což není zrrvna ideální.

Obrázek uživatele Michal Čížek

:)) je to teda už vše vpořádku?

Obrázek uživatele Czech Lion

No jak se to vezme, online hry to skutečně zpomaluje, jinak vše OK :)

Obrázek uživatele Michal Čížek

Dobře, nechám to ještě odemčené, třeba se někdo zapojí se zkušeností.