Mikrofon

Zdravim.
Můj problém: Vůbec nefunguje mikrofon a když dám záznam, tak se nahrává to, co pouštím do reprobeden. Všechno mám nahlas jak má být (i mic boost a další věci), mám všechno správně zapojené a vím, že by to mělo fungovat, protože to dřív fungovalo. Problémy začaly po nainstalování nových ovladačů Realtek HD, které jsem ale smazal a dal tam znovu ty staré. Počítač je nový a mám Win XP SP3.

Obrázek uživatele tatik
[24642] Mikrofon

Vy chcete spustit záznam přes mikrofon a pouštíte si u toho hudbu do beden?

Obrázek uživatele TomMikr
[24643] Mikrofon

Přišel jsem na to náhodou, že cokoliv, co hraje z beden, tak se nahrává taky jakoby z mikrofonu. A nechápu co tahle připomínka má společného s řešením mého problému.

Obrázek uživatele Jiří Moos
[24644] Mikrofon

Takže to nahrává pouze "interní" zvuk počítače - nemůžete do něj nijak zasáhnout.
Je to tak?

Obrázek uživatele TomMikr
[24645] Mikrofon

Přesně tak to je. I když vyndám konektory od reprobeden a mikrofonu, tak mi jakýkoliv program pro záznam zvuku nahraje zrovna to, co je puštěno v PC (hudba, zvuky ze hry, ...). Sice jsem přišel na to jak tyhle zvuky utlumit, ale pořád jsem nevyřešil ten hlavní problém a to je ten, že mi nefunguje vůbec mikrofon.

Obrázek uživatele Jiří Moos
[24646] Mikrofon

Neměl jste nějaký speciální software v PC?? Zkuste ještě přeinstalovat ovladače za ty nejnovější, popřípadě doinstalovat software z přiloženého CD.

Obrázek uživatele TomMikr
[24647] Mikrofon

To jsem samozřejmě udělal. A několikrát. I podle postupů, který jsem našel na různých forech. Teď momentálně mám nainstalovaný ovladače z CD, který jsem dostal k základní desce.

Obrázek uživatele Jiří Moos
[24648] Mikrofon

Kontroloval jste pečlivě nastavení zvuku ve Win?? Samozřejmě s důrazem na nahrávání. Zkuste možná nějaký jednoduchý program pro záznam zvuku - jiný než máte teď a uvidíte.

Obrázek uživatele TomMikr
[24649] Mikrofon

Zkontroloval jsem a vyzkoušel všechno nastavení. Programů taky víc. Asi to teda nebude softwarová chyba, když nikoho nic nenapadá a nic jsem o tomhle konkrétním problému nevygooglil.

Obrázek uživatele TheALuminium
[24650] Mikrofon

Takhle to vypadá na nahrávání tzv. "Stereo Mix" nevím jak se to jmenuje u Realteku, ale možná i takto. Nevím jestli o tu nepadlo, ale zkusil jste nahrávat zvuk z mikrofonu z nějakého programu, který se na to specializuje?

Obrázek uživatele TomMikr
[24651] Mikrofon

Specializuje na nahrávání nebo na Stereo mix?

Obrázek uživatele TheALuminium
[24652] Mikrofon

Na nahrávání, tam se dají ty vstupy, které se mají nahrávat přímo vybrat.

Obrázek uživatele TomMikr
[24653] Mikrofon

Nenašel jsem žádnej program, kde by se to dalo nastavit. Na některých bylo zešedlé advanced nastavení. Možná tam bych to našel, ale prostě se tam nedostanu.
Nebo mi zkuste nějaký program doporučit.

Obrázek uživatele TheALuminium
[24654] Mikrofon

Tak například jednoduchý přehrávač JetAudio umí jednoduše nahrávat ze zařízení, které si v okýnku zdroje vyberete, takhle to vypadá http://www.zshare.net/image/50941527938b8ed5/ . Já mám zvukovku od Creative, takže SB X-Fi je název zvukovky a pod tím si vybíráte způsob záznamu.

Obrázek uživatele TomMikr
[24655] Mikrofon

Já tam tyhle možnosti nemám. Integrovaná zvukovka to asi nepodporuje takovýhle hraní. Mám tam klasicky jen hlasitost apod.

Obrázek uživatele tatik
[24656] Mikrofon

TomMikr wrote:
A nechápu co tahle připomínka má společného s řešením mého problému.

No, zdá se mi zvláštní, když chci nahrávat něco přes mikrofon, abych si pouštěl zvuky z beden a tak si rušil nahrávání. To je ale asi subjektivní pocit.
Zpět k Vašemu problému. Jaký program používáte k nahrávání záznamu?

Obrázek uživatele TheALuminium
[24657] Mikrofon

Hlasitost? Hm tak to by mě zajímalo kde by se tam vzala hlasitost :-) nechcete radši poslat screen?

Obrázek uživatele TomMikr
[24658] Mikrofon

Prostě tam mám ovládání toho samého, co je v ovládání hlasitosti ve win.

Obrázek uživatele TheALuminium
[24659] Mikrofon

Já jsem se vyjádřil jasně, pokud nechcete spolupracovat, tak se o Vás příspěvek starat nemusím. Já nevím jak moc rozumíte PC, ale pokud se chcete nějak hnout z místa, tak udělejte screen, čím více tím lépe :???: