Nedávno mi přišel notebook Acer Extensa 5635ZG s předinstalovaným OS Linpus Linux. Rozhodl jsem se však na něj nainstalovat WinXP Pro a téměř vše se vydařilo.
Avšak problém nastal při instalaci ovladačů zvukové karty. V programu Everest Ultimate se ukáže pouze její označení (Conexant Cx20561 @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller [A-3] PCI), ale nic víc. Pokusil jsem se nainstalovat ovladač jak z přiloženého CD ovladačů, tak nejnovější ovladač, který jsem na internetu našel, ale vždy vyskočí chybová hláška, že nebylo nalezeno zařízení k danému ovladači. Ve správci zařízení mám už jen jedno neznámé zařízení PCI, o kterém se domnívám, že bude právě ta zvuková karta. Zkusil jsem na to zařízení nainstalovat ovladač i přes službu Windows Update, ale bezúspěšně. V Everestu jsem našel zvukovou kartu uvedenou ještě jinak (Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller [A-3]), ale ani na toto zařízení se mi nepodařilo nainstalovat ovladač (systém prý nesplňuje minimální požadavky pro instalaci).
Mohl byste mi prosím jakkoli poradit?
Konfigurace:
CPU Mobile DualCore Intel Pentium T4200, 2000 MHz (10 x 200)
Základní deska Acer Extensa 5635ZG (sběrnice Intel AGTL+)
Chipset - Severní můstek Intel Cantiga GM45
Grafický adaptér nVIDIA GeForce G 105M
Paměť Samsung M471B5673EH1-CF8 (DDR3-1066) 2 GB
Nejnovější ovladače pro BIOS, chipset, grafickou kartu, síťovou kartu, wifi, BT
Dobrý den,
podle jedné stránky je to ten druhý ovladač. Odkud jste stahoval druhý ovladač?
INF Update Utility
http://downloadcenter.intel.com/filter_results.aspx?strTypes=all&ProductID=816&OSFullName=Windows+XP+Professional%2A&lang=eng&strOSs=44&submit=Go%21
a ještě z oficiálních stránek Aceru
http://us.acer.com/acer-v2/service.do?LanguageISOCtxParam=en&miu10einu24.current.attN2B2F2EEF=3750&sp=page15e&ctx2.c2att1=25&miu10ekcond13.attN2B2F2EEF=3750&CountryISOCtxParam=US&ctx1g.c2att92=453&ctx1.att21k=1&CRC=2054404012
Dobrý den, chystam se kupovat taky tento notebook a chtel jsem se zeptat jestli mne pri instalavi Xp cekaji nejake zadrhely nebo jde vse bez problemu? Jeden znamy me desil, ze snad kvuli sata disku budu potrebovat nejake specialni ovladace k instalaci? Dekuji za odpoved
EDIT by TheALuminium: založte si prosím vlastní téma
Pochopil jsem dobre, ze pred instalaci zvukovky je potreba nainstalovat nejaky patch? muzete prosi upresnit ktery? ty odkazy nic nerikaji dekuji
Po instalaci nového operačního systému je vždy nutné nainstalovat ovladače na komponenty počítače, aby fungovaly správě a naplno. Windows 7 a jeho aktualizace Vám už tyto ovladače dokáží nabídnout samy, ale u předchozích verzí Windows si je většinou musíte nasosat sám. Není také jedno, v jakém pořadí ovladače instalujete. Pro správnou funkci by měla být jako první nainstalována základní deska, pak grafická karta (může se stát, že ovladač bude kombinovaný - grafika + základka) a pak ostatní věci.
O "patchích" se tu sice částečně hovořit dá, ale jsou to vlastně jen novější verze ovladačů, proto zkuste zůstat u pojmu "ovladač". O žádné přídavné patche (věci navíc) jako takové se tu v pravém slova smyslu nejedná.
Ty linky odkazují na různé druhy ovladačů, ktermi jsem se pokoušel tu zvukovku rozběhnout, avšak bezvýsledně. Někde mi říkali, že bude fungovat ten první, jinde zase, že ten druhý. Bohužel nepomohl ani jeden. Ale Vám třeba ano. Ale pokud bude fungovat jeden, nemá již cenu instalovat druhý! A dále pokud jeden ovladač nefunguje a chcete zkusit druhý, je nutné nejprve ten první ovldadač odinstalovat, aby se navzájem nepraly!
Pozn.: Pokud jsem napsal nějaký slint, nebojte se na něj (slušně) upozornit. Děkuji.
Windowsy možná budou mít problém s nalezením disku kvůli nastavení BIOSu. Já sám jsem v BIOSu musel přehodit funkci disku na IDE (neptejte se mě jak a kde, už si to nepamatuji). Pokud ani to nepomůže (buď se CD nenabootuje nebo se při načítání opakovaně objevuje 'modrá smrt'), bude nutné provést 'flash BIOSu'.
Edit by Honza: PDSS, Nevím jestli jste napsal nějaký slint, ale příště prosím o spojení dvou příspěvků do jednoho funkcí EDIT. Díky
Nám nemusíte vysvětlovat, že se ovladače zavádějí po instalaci systému :-) a jestli jste tím reagoval na toho Anonyma, tak jeho příspěvek byl poměrně na místě. S některýma ovladačema jsou celkem problémy pod operačním systémem Windows XP. Dokonce i Microsoft musel zareagovat a pomoct výrobcům vydáním záplaty "patche" aby bylo vůbec možné jej nainstalovat. Je to driver k UAA, tak ho zkuste použít. Problém nastane, pokud už máte SP3, protože ten ho v sobě má a nedokáže ho správně použít, takže poté by bylo potřeba ho odstranit z registru. Více o tomto najdete zde www.files.pcporadenstvi.cz/KB888111.zip .
Nazdar, mam tu cest s rovnakym notebookom a tato page mi zarucene pomohla ;)
http://forums.majorgeeks.com/showthread.php?t=178237
Instaloval som ten windows update a potom realtec driver pre Xp 32bit.. mozno by stacilo aj bez updatu..
Prajem prijemne zazitky z tvojho noveho audia.