Během update Biosu zamrzl ... nelze nahodit (*VYŘEŠENO*)

Toshi Sat.350, již po záruce, mě vyzval k update Bios, jako že je k dispo nový.Poslechl jsem jako Osel. Načetlo se okno kde v ang. byla hláška, že se pracuje abych tedy na NTB nepracoval já. Asi po 10min a 8% načtení se NTB sekl.Proud běžel net také...Tedy jsem posečkal ještě asi 10min. Poté jsem pokusil operaci vystornovat,ale nic nereagovalo. Ani pokus o vypnutí přes dlouho stiknuté tlačítko ON.
Tedy jsem vyjmul baterii.Přetím přívod proudu.Od té doby NTB nelze zapnout.Na nic neraguje.Prosím o radu.Předem děkuji. :shock: :shock: :shock:

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Zdravím - tím nezapnutím myslíte, že vůbec nereaguje na stisknutí tlačítka On/Off?
Zkusil jste baterii znovu vyjmout a nechat ntb minimálně 30s bez ní (tedy bez jakékoliv šťávy)?

Obrázek uživatele pejaso

Dobrý den. Poté co situace nastala, tak jsem book otevřel, domníval jsem se že pomůže trik s knoflíkovu bateriií uvnitř.Toto mi ale doporučeno neprovádět, že je to nadbytečné.Tak jsem book zase složil.Tedy prodleva byla jistě delší než Vámi uváděných 30s. Ano jedná se o tlačítko ON/OFF. :???:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Při zmáčknutí tlačítka pro zapnutí se tedy neděje vůbec nic? Fakt ani prd? Kontrolka, větrák, něco???

Každopádně to vypadá na vymáznutý BIOS, jehož naflashnutí zpět není žádná sranda a pokud k tomu není NTB vyloženě připraven (jakože NTB staršího data nejsou, crashfree BIOSy jsou novinka), nenaflashují to možná ani v nějakém menším servisu.. Nenapadá mě ale nic jiného, než to servisovat..

Obrázek uživatele pejaso

Díky za srozumitelnou odpověď.
Každý nechť platíme za chyby.
Zdravím

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Bohužel, někdy je dobré se nejprve informovat, reflashování BIOSu je stále věc, které by se běžní uživatelé měli vyhnout, protože obvykle poté následuje klinická smrt.. A s nahazováním je to stejné, jako u člověka.. Vzhledem k popisu toho přístroje bych se na servisování vyprdl, pokusil bychs e prodat z toho nějaké HW součástky - baterku, disk, paměti, možná procesor.. A koupil bych nový..

Můžeš alespoň objasnit, zda jsem ten problém a následné chování pochopil správně? (pro další uživatele)

Obrázek uživatele pejaso

Ujišťuji Tě, že jsi to pochopil naprosto správně.
Tvé doporučení je sice bolestivé, ale je to také řešení. Dostal jsem nabídku že by oprava stála 1800 bez daně... :shock:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ono oprava je jednoduchá - vyměnit základní desku :)) Což myslím, že také udělají a 1800 není zlá cena, ale rozhodně ne za novou desku, ale za nějakou repasovanou, což je ve tvém případě asi jedno, že? Kdyžtak se ještě poptej v čem má ta oprava spočívat, ale pochybuju, že to budou flashovat..

Obrázek uživatele pejaso

Zdravím, takže na dotaz mi bylo sděleno, že se to má flashovat...
Hezký den.
PetrJa

Obrázek uživatele pejaso

Pro info koho potká podobné. Do 2 tis. i s daní : nemecek.cz Praha8.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No, není to zrovna potěšující řešení, ale jinak to nešlo.. Příště na to flashování dávat pozor, resp nedělat to vůbec..