Nelze spustit widows (*VYŘEŠENO*)

Dobrý den, při zapnutí PC mi nenaběhnou windows XP, objeví se popsaná obrazovka, kde je něco v tom smyslu, že je změna v hardwaru nebo softwaru nebo že došlo ke špatnému ukončení windows. Pak je tam nabídka pro spuštění v běžném režimu (nejde), nebo poslední funkční konfigurace (nejde), běží to pouze v nouzovém režimu. Otevřela jsem Avast, poskytovatelé ochrany jsou zastaveny a nejdou spustit, test PC spustit šel, žádný virus nenalezen. Připojení k internetu nefunkční, obrazovka - zvětšené ikony a barvy také blbnou...... Tak nevím zda něco odešlo nebo je to něčím napadené. Může někdo poradit? Teď píšu z práce, takže příp. vyzkouším až večer doma, a jsem laik, tak prosím o podrobnější návod. Děkuji.

Obrázek uživatele Tamara

Ještě doplním, že obnova systému nic, a pak se mi tam tuším objevila někdy hláška, když jsem zkoušela ten internet, že jsou asi zablokované doplňky?!?

Obrázek uživatele Jiří Moos

Uvažovala jste o přeinstalaci? To bude asi nejjednodušší řešení v tuhle chvíli..

Obrázek uživatele Tamara

Jestli máte na mysli, jen tu opravnou přeinstalaci, kdy by měly zůstat všechny původní programy (možná jen se pak musí doinstalovat ovladače?!?) tak ano, ale doufala jsem, že by to šlo vyřešit jednodušeji...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Já bych to také přeinstaloval, ale úplně natvrdo, tj. smazat vše, co v tom počítači je, naformátovat disky a nainstalovat nový, čistý systém. Beztak jej máš už více roků a už by mu to rozhodně prospělo.. Podrobný návod pak najdeš zde www.pcporadenstvi.cz/jak-rozdelit-pevny-disk-hdd

Obrázek uživatele Tamara

Děkuji za odpovědi, přes opravu instalace to nejde, vždy se mi to zasekne, restartuje a instaluje od začátku, jakási smyčka.... takže jak píšete nejlepší bude začít úplně od začátku. Díky za odkazy s návody.
Tamara

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To "opakování" je pouze důsledek špatně nastaveného BOOTování - instalace začne z CD, ale pokračovat musí z pevného disku, tj v BIOSu je při prvním restartu nastavit BOOTování na HDD 1st, DVD 2nd a tak to nechat celý další život NTB do příštího reinstallu.. Myslím, že i toto je v těch článcích objasněno..

Obrázek uživatele Tamara

Tak ještě jednou naposledy, odvezla jsem to radši k odborníkům, takže nakonec prý odešla grafická karta, už je tam jiná, sice starší neboť už mám prý zastaralý PC, takže přeinstalováno a opraveno.
Díky za příspěvky a hezký den.