bezpečně odebrat hardware

Ikonu na odebrání mám pořád na liště,po kliknutí se mi zobrazí oba disky (C,D)i dvd mechanika.Dá se to někde zakázat?
Děkuji. josef.micanek@email.cz

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Něco o tomhle je v tomto vlákně:
http://www.pcporadenstvi.cz/node/5814

Pokud se s tím nespojíte, je tu i jiná varianta.
To, že se vám tam mechanika a disky zobrazují způsobuje fakt, že používáte SATA rozhraní s kombinací ovladačema od nvidia (nForce).
Proto, jestli nechcete, aby se vám tam disky zobrazily, musíte tyto ovladače odinstalovat a disky si nakonfigurovat s obyčejnýma WinXP ovladačema. Pak je tam mít určitě nebudete.
Pozor nefunguje se SATA II.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Díky moc za odpověď,teď v tom mám aspoň jasno.Disky mám SATA II.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Tak to bohužel, pokud odstraníte ty nforce ovladače, tak disk bude nefunkční. U SATA II to ještě nemá Microsoft nějak ošetřené. Ale nemusíte se bát, disk s běžícím OS stejně nelze odpojit a tohle odpojení také nic nezpůsobí, jen se vyprázdní CACHE, takže po restartu bude vše zase zapnuté.

Jedinou možností je schovat úplně celou funkci "bezpečně odebrat hardware", pokud ji nepoužíváte. Jak? O tom se myslím píše ve vláknu, které jsem poslal v minulém příspěvku.

Obrázek uživatele danhill

:) hodně starý dotaz,ale tak odpovím si spíše sám pro sebe :)
U win Vista a 7 problém řeší poslední ovladače nvidia RAID/AHCI k dané desce - stačí nainstalovat a po instalaci disk z tray zmizí.
U XP to asi bude složitější,ostatně tam bych stejně ani AHCI nedoporučoval používat - s rychlostí si moc nepomůžete a navíc když už,tak AHCI má smysl v případě více 4GB RAM paměti a tedy 64bit OS.