Nejlepší čistič pro W7

Zdravím, jaký je dle Vás nejlepší program na údržbu win. správu spouštění apod. Které znám jsou Tune Up, ccleaner, advanced system care.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Podle mého jsou spíše tyto programy na škodu - nadělají víc paseky než užitku. (I když musím uznat, že ty od PIRIFORM nejsou úplně špatné.) Sám tedy na W7 nic nepoužívám - myslím si, že klasické integrované čištění disku a zcela automatizovaná kontrola a samovolná defragmentace dat je na velmi dobré úrovni, že není tyto služby ani potřeba spouštět, načež instalovat ještě nějaké podpůrné třetích stran. U XP to snad ještě smysl trochu mělo, ale u 7iček se mi to jeví jako zbytečnost. :)

Co přesně za "údržbu" chcete provádět?

Obrázek uživatele Apofis

Nainstaloval jsem spoustu programů, jako nokia PC suite, skype, icq apod. a u těchto prográmků jsem mohl jejich spouštění po startu prostě zakázat.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

To jde i přes MSCONFIG... :) Ale je pravda, že CCleaner má interface takový user-friendly, což je na jednu stranu pěkně nebezpečné... :???:

Obrázek uživatele Jiří Moos

Podle mě je nejlepší CCleaner. Nabízí opravdu širokou škálu možností čištění, je v češtině, je user-friendly, jak říká jome a další výhody.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Bohužel jak správně Jome podotkl, když je něco user friendly a zároveň je to schopné, tak může vzniknout problém. Uživatel zaklikne něco, co hezky vypadá, ale neví přesně co to znamená a popisek jej jen ujistí v tom, že smazat. A ejhle, nastane problém, nefunguje program a tak podobně.. Občas se to právě v CC stává, je třeba předem se aspoň zeptat, co je dobré a co raději nechat.. Ne nadarmo se ta kolonka jmenuje "pokročilé" :-)