Instalace Windows XP HE na nový notebook (*VYŘEŠENO*)

Cao chlapi, prosím Vás o radu s instalací Windows XP Home Edition na nový notebook (bez operačního systému). Jedná se o MSI GX 723, instalovaný windows je originální s keyem. Počítač začne načítat a dělat první kroky při instalaci, poté ale zmizí původní modrá obrazovka s lištou a naskočí jiná:

Byly zjištěny potíže a systém windows byl ukončen, aby nedošlo k poškození počítače. pokud je to poprvé, co vidíte obrazovku s chybou zastavení počítače, restartujte počítač. Pokud se obrazovka objeví znovu, pokračujte temito kroky:
Zkontrolujte, zda v počítači nejsou viry. Odeberte vsechny nově naisnstalované jednotky a řadiče pevných disku. Zkontrolujte, zda je pevný disk spravně konfigurován a zakončen.
Pomocí programu CHKDSK /F zkontrolujte poskození pevneho disku a poté restartujte počítač.

Technické informace:
*** STOP: 0x0000007B (0xF78D2524, 0xC0000034, 0x00000000, 0x00000000)

To je vše, počítač jsem restartoval a koukal jsem do biosu, ale vše při starém. Dělá to znovu a znovu :-( Poradil by mi někdo, v čem by mohla být chyba? :-( Předem díky za všechny rady

Obrázek uživatele TheALuminium

Máte zavedené sata řadiče, nebo vyplé AHCI v BIOSu ?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Díky za radu, seděl jsem u toho asi 2 hodiny a zkoušel na něco přijít v biosu (moc se v tom nevyznám), ale jak říkate, po vypnutí toho AHCI instalace proběhla v pohodě :cool: naštěstí :cool: jinak naskytl se ještě jeden problém. K notebooku byly přiloženy dvě CD s ovladači. Bohužel se instalace ovladaču nechce ani z jednoho cdčka rozběhnout. Vůbc nevím, co s tím mám dělat... Není na to nejaký figl prosím? Či nenapadá vás prosím něco?? :-(
Předem ještě jendou díky

Obrázek uživatele tatik

Odkážete se na CD a musíte najít odpovídající adresář ručně. Pouhé vložení CD do mechaniky nemusí stačit.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

jasné, k tomu jsem se v pohodě dopracoval a začal postupně komponenty instalovat. bohužel u většiny jsou jsou složky s nazvy vista... a i instalační soubory se tak jmenují... asi polovina komponentů nainstalovat šla, ale třebas grafika ne. píše, že je to určené pouze pro visty... vůbec nevím co dál, zkoušl jsem dohledat ovladače pro xp, ale marně :-(
poraďte prosím, co mám zkusit... předem díky

Obrázek uživatele tatik

A jak jste hledal? Chtělo by to trochu více specifikovat HW.

Obrázek uživatele TheALuminium

Ten software se dá také samozřejmě stáhnout přímo od výrobce notebooku ... pokud ale ovladače pro XP výrobce nevydal, tak to bude celkem problém.

Obrázek uživatele myrryn88

TheALuminium wrote:
Máte zavedené sata řadiče, nebo vyplé AHCI v BIOSu ?

a ja mel stejne problem tak sem to vypnul taky a celkem v pohode nainstaloval xp.Jenomze po instalovani a nasledne instalaci ovladacu se pocitak sekne natvrdo a musim ho vypnout nasilne.Sekne se to pokazde kdyz chci instalovat ovladace,nebo kdyz se jenom nacita windows,proste se vzdy sekne!!Nevim co s tim mam delat.Notebook je asus K50IJ a je upne novy.Prosim poradte.dekuji

Obrázek uživatele tatik

kdy se tedy seká? Náhodně nebo po nějaké operaci?

Obrázek uživatele myrryn88

tatik wrote:
kdy se tedy seká? Náhodně nebo po nějaké operaci?

nahodne kdykoliv pri nacitani treba nebo pri instalaci ovladacu kdy se mu zamane,treba je to tim ze je to servis pack 2,v praci mi xp vymluvili tak zkusim vistu a uvidime.Pry to nepobere novy typ hardisku ci co a zamrza to.Dneska to nakonec i jelo se vsim vsudy,vse nainstalovano,ale pokazde to zamrzlo pri restartovani pc kdyz je tam psano vypinani.Zkusim vistu a uvidime.

Obrázek uživatele TheALuminium

To co vám tvrdili v práci je hloupost. Sice notebooky už mají všechny satové řadiče/sběrnice, ale to neznamená, že by tam XP nešly použít. Jak jsme o tom mluvili je buď potřeba řadiče zavést na instalační CD, nebo v BIOSu přepnout na IDE mód. Obojí mám vyzkoušené na asi 5 různých noteboocích značky ASUS a všechny fungovaly a fungují doteď. Já bych to spíš viděl na reklamaci, ale Visty můžete zkusit taky. Tam AHCI mód mít zaplý můžete.

Obrázek uživatele myrryn88

TheALuminium wrote:
Visty můžete zkusit taky. Tam AHCI mód mít zaplý můžete.

Takze Visty slapou paradne,podrobili sme pc nejakemu testu a vse funguje jak ma,dekuji za rady

Obrázek uživatele TheALuminium

Tak aspoň tak, něco tam muselo habrovat :-) s tím AHCI.