Instalace WinXP - v PC nebyly nalezeny žádné HDD

Ahoj.
Instalace XP prof SP3 mi v úvodní části instalace vyhodí hlášku, že v PC (HP4400)nebyl nalezen žádný disk a nelze tal v instalaci pokračovat. Disk je funkční. je vidět v BIOS. Je vidět v jakémkoli jiném nabootovaném systému.
Nevíte, o jaký by se mohlo jednat problém?
Díky.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

chybějící Sata ovladače.. disky budou stata, žeano? koukni do nastavení Sata v BIOSu a kdyžtak z AHCi nebo čehokoli přepni na IDE/Native IDE a disky budou vidět... elpší by ale bylo stáhnout ovladače na SataII pro tvoji desku, dát na flešku a když se zahajuje instlace WXP, kopírování souborů počínaje hall.dll, předtím tě v šedmém proužku PC vyzve "pro isntalaci zařízení SCSI nebo RAID stiskněte F6" a ty stiskneš, vložíš disketu, načteš ovladač a ouha, sata disky v AHCI módu vidět budou... pokud ale nemáš rychlé disky, nebo nevyžaduješ podporu HotSwapu, tak se můžeš na AHCI vykašlat a dát tam rovnou IDE...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[53489] to samé

Má ten samý způsob, akorát mám problém v tom že když teda zmáčknu F6 pořád to chce botovat z diskety a já to mám na usb

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

s tím ti asi nepomůžu, v době XP to šlo jen z diskety, takže těžko říct, jak to "poučit"..

Obrázek uživatele Malignus

Myslím, že to nelze "poučit" vůbec...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

půjč si od někoho disketovku, nebo to prostě přehoď na IDE... poud nemáš supervýkonný disk nebo nehodláš provozovat RAID, nemá to smyls řešit.. a pokud hodláš, je na čase dát XPčkám zbohem..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

podivej se jestli máš správně nastavený jumper. takova ta mala potvorazezadu na disku