Dobry den, nechal jsem preinstalovat stary OS XP na nova Win7 32 bit na v predmetu zminenem NB, vsechno v poradku funguje, nicmene mam problem s jeho vypnutim - po zmacknuti tlacitka "vypnout" v nabidce Start se sice posleze objevi "Vypinani", nicmene NB se zkratka a jasne nevypne. Objevil jsem zde u Vas jakysi navod na ukonceni procesu IEEE 1394 v Spravci zarizeni, nicmene ja tam zadnou takovou polozku nikde ve Spravci zarizeni nevidim - nemam. Win7 mam plne zaktualizovana, zkousel jsem vypinat nektere polozky na pozadi jako antivir, firewall, odpojovat usb zarizeni jak zde jiz bylo v tipech popsano, nic mi ale nepomohlo. Nevedel by prosim nekdo co s tim, podotykam na starych XP to behalo normalne a i zde s Win 7 se obcas stane (tak v jednom z peti vypnuti) ze se pocitac normalne korektne vypne. Za pr. pomoc predem dekuji.
Dělalo to i při úplně čerstvé instalaci? Bez nainstalovaného antiviráku, či jiných programů jako daemon tools? Prostě hned od prvopočátku?
Ano delalo to v podstate hned od zacatku po prechodu na Win 7.
Jak se to chová, když dáš vypnout? probíhá vypínání a pak to zamrzne, nebo neustále jede vypínání, nebo se proces vypínání vůbec nerozjede?
Stale jede "Vypinani..." ale NB se nevypne - ale jak rikam, tu a tam se stane, ze v jednom z cca 4-5 vypnuti se normalne vypne. Tak jsem z toho jelen :)
přeinstaloval bych ovladač čipsetu a pokud by to nepomohlo rozjel bych novou instalaci w7 a sledoval jak se to chová bez aktualizací a pod. pak doinstaloval zbytek ovladačů pokud je w7 nenašla všechny a znova zkouška, takhle postupně se někam dopracovat.
S tim chipsetem me to taky napadlo, preinstaloval jsem ho, dokoce to 3x po sobe normalne vyplo, a na po ctvrty opet stejny problem...I tak diky za pomoc.
jestli to máš čerstvě instalováno, udělal bych to znova a opravdu sledoval jestli nějaká aktualizace, nebo něco jiného to nemůže způsobovat, instaloval jsem w7 na spoustu PC a NTB i starších modelů, ale nikdy na čisté instalaci se neprojevoval žádný problém, posléze třeba potíže nastaly pokusem instalací aktualizací ovladačů a to tak, že se systém defakto zhroutil ale nikdy na syrovém OS